Sportlovskul på Hjortberget

Hjortbergets skidanläggning har allt för den perfekta familjeutflykten. Passa på att åka dit under sportlovet!

– Vi har något för alla. Tre nedfarter för slalom och snowboard, samt en backe för pulka. Kombinerat med våra fina grillplatser och värmestugans café, blir det en oslagbar utflykt för hela familjen, säger Erik Bergstrand, ideell arbetare på Hjortberget.
Med 41 meters fallhöjd har Hjortberget bra möjligheter för skid- och snowboardåkning. Skidklubben erbjuder skolor för bägge delarna, i åldrarna från fyra år och uppåt. När det är dags, meddelar klubben det på sin hemsida www.hjortberget.se och det är först då anmälan kan göras. Utrustning för både skidor och snowboard finns att hyra på plats i skidboden. Slalomutrustning finns för alla åldrar och skicklighetsnivåer.
– Vår skidskola är väldigt populär. Förra säsongen hade vi runt 250 skidskoleelever, vilket är väldigt bra för lilla Oskarshamn, säger Erik Bergstrand.
Under sportlovet blir det dessutom skiddisco med musik och discolampor i backen. I samma veva anordnar klubben en skidtävling för barn.

Text: Kristin Wennerström
Foto: Curt-Robert Lindqvist

Här kan du läsa om Erik Bergstrand, Oskarshamns egna snögubbe på Hjortberget!