Festlig galakväll för alla

En hyllning av lokala förebilder, ambassadörer och talanger. Den 16 maj är det dags för oskarshamnarnas alldeles egna gala – Oskarsgalan.

– Alla hälsas välkomna, både privatpersoner och företagare. För första gången kommer vi ha galan i Be-­Ge Hockey Center. Efter fem år i Oscarsgymnasiet kände vi att det var dags för lite förnyelse, berättar projektledaren Johanna Asp på Attraktiva Oskarshamn med ett leende.

Denna gång är galan också något senare än vanligt, för att inte krocka med IK Oskarshamns matcher i SHL.
– Vi hoppas på lite vår i luften! Jag är övertygad om att det kommer bli jättebra att ha galan inne i ishallen. En galaklädd rink ger andra möjligheter till scenutformning, möblering och dukning än tidigare. Dessutom får vi större kapacitet.

Det är tolfte året Oskarsgalan arrangeras för att lyfta lokala förebilder, ambassadörer och talanger. Elva priser i olika kategorier delas ut.
– Vi vill premiera de som aldrig slutar kämpa och har platsens utveckling i fokus, oavsett om det är en företagare, föreningsperson eller idrottsframgång. Det är jätteviktigt att våga lyfta dem och inspirera andra till att se saker på ett nytt sätt, säger Johanna Asp.

Prisutdelningen inleder galakvällen, därefter serveras den noga utvalda trerättersmiddagen (menyn är hemlig in i det sista) och när alla ätit färdigt förvandlas rinken till ett dansgolv, redo för en hejdundrande partykväll med ett regionalt liveband.
– Jag har varit på galan nio gånger. Det är en av årets höjdpunkter där vi hyllar vårt lokala näringsliv och jag ser fram emot årets tillställning. Har även haft förmånen att själv få ta emot en statyett 2011, 2013 och 2014. Dess­utom blev en av mina anställda Årets medarbetare, 2018, berättar Fredrik Bladås, Kustbygg Group (KBG).

Biljetter köps på turistinformationen inne i Flanaden alternativt via mejl, oskarsgalan@oskarshamn.com. Läs mer på Oskarsgalans hemsida.

Text: Kristin Wennerström
Foto: Curt-Robert Lindqvist