Åter galafest i Oskarshamn

Nu är det dags att plocka fram feststassen igen. Efter två års inställda ­fester kommer Oskarsgalan att ­arrangeras den 30 april.
– Intresset är jättestort, ­konstaterar projektledare ­Johanna Asp.

Den efterlängtade hyllningskvällen för de lokala hjältarna och förebilderna kommer att hållas på valborgsmässoafton, den 30 april. Platsen för galan är, för sjätte året, B-hallen på Oscarsgymnasiet som erbjuder gott om svängrum för de totalt 500 gästerna.

– Jag blir lika förbluffad varje år att det går att förvandla en vanlig sporthall till en vacker galalokal. Samtidigt känns det tryggt att arrangera i lokaler vi känner till och som vi vet fungerar bra, säger Johanna Asp som på olika sätt har varit involverad i alla Oskarsgalor – utom en – ända sedan starten.

Tillsammans med sina kollegor på Attraktiva Oskarshamn – Magnus Franzén, som kommer att vara konferencier under kvällen, och Titti Falk, som är ansvarig för kategoriägarkontakterna – är hon i full gång med förberedelserna kring den tolfte Oskarsgalan. 

– Även om vi känner oss lite ringrostiga, då pandemin har satt käppar i hjulet under de föregående två åren, börjar de flesta bitarna falla på plats, framhåller trion.

Lokal prägel

De betonar att det, i likhet med tidigare år, kommer att vara lokal och regional prägel på allt som händer under kvällen. Från maten till musiken och underhållningen som kapellmästare Christian Åberg kommer att ansvara för.

– Det ska bli fantastiskt kul att åter få gå på Oskarsgalan med allt vad det innebär, säger Magnus Franzén som själv fick Årets Integrationspris 2018 och nu kommer att stå på scenen för att guida gästerna genom kvällen.

För Titti Falk är Oskarsgalan 2022 premiär i dubbel bemärkelse. Både som gäst och arrangör.

– Jag har hört så mycket positivt om den här kvällen. Ska bli spännande att få uppleva den själv tillsammans med alla festglada oskarshamnare.

 

Fakta

Nio priskategorier

Årets Entreprenör/Innovatör – delas ut av Atrinova

Årets Medarbetare – Delas ut av ­Oskarshamns-Tidningen

Årets Tillväxtpris – delas ut av Almi

Årets UF-företag – delas ut av Swedbank

Årets Idrottsprestation – delas ut av ­Oskarshamns kommun

Årets Regionutvecklingspris – delas ut av Nova Utbildning, FoU & Affärsutveckling

Årets Företagare – delas ut av Företagarna tillsammans med Länsförsäkringar Kalmar län

Folkets pris – delas ut av Attraktiva Oskarshamn

Årets granne – delas ut av OKG

Håll utkik på www.oskarsgalan.com för öppna nomineringar till vissa av priserna.

Vill du också känna stoltheten när statyetterna hittar sina nya ägare? Alla hälsas välkomna. Boka dina biljetter på www.oskarsgalan.com