Högsäsong för turistinformatör

Han har utbildat sig till sjöbefäl. Men arbetar sedan ett år tillbaka som turistinformatör på Attraktiva Oskarshamn. Nu är det högsäsong för seglarfantasten Johan Sjöstrand.

Vem är du?
– Jag kommer ursprungligen från Örebro, men har pluggat och bor numera i Kalmar. Det var i samband med att Attraktiva Oskarshamn besökte Linnéuniversitetet som jag kom i kontakt med dem. Nu har jag arbetat här ett år och det har varit väldigt lärorikt då jag inte hade någon som helst erfarenhet av Oskarshamn sedan tidigare.

Vad är din roll på Attraktiva Oskarshamn?
– Som turistinformatör har jag dels ansvar för informationen till turister, dels vår närvaro på sociala medier samt vår webbplats. Nu på sommaren lägger jag mycket tid på sociala medier för att hålla besökare informerade kring vad som händer i kommunen.

Är det några turistmål du vill uppmärksamma extra i sommar?
– Det finns mängder av fantastiska turistmål i kommunen. Påskallavik är väldigt fint – en fika på Hamncaféet eller middag på Gästgifveriet ska man inte missa. I Kristdala händer det väldigt mycket i sommar. Deras musik- och fordonskvällar på torget är definitivt värda ett besök. En annan favorit är Stensjö by med sitt lugn och sin rogivande miljö.

Kommer du att delta i några av sommarens alla evenemang?
– Jag kommer att hänga en del på Latitud 57 och sedan kommer det säkerligen att bli en tur till både Blå Jungfrun och ner i underjorden i Äspölaboratoriet hos SKB. Blåkulla Swimrun är ett annat spännande och kul evenemang. Men jag kommer bara att titta – inte delta!

Hur är det att informera om allt som finns och händer i kommunen?
– Det är väldigt kul eftersom det finns så mycket att se och göra häromkring. Det roligaste är att undersöka och ta reda på vad som passar respektive besökare. Vi kan erbjuda något för alla.

Text: Mikael Bergkvist
Foto: Mikaela Lindholm

JOHAN SJÖSTRAND
ÅLDER: 24 år
FAMILJ: Sambo Anna
BOR: Lägenhet i Kalmar
JOBBAR SOM: Turistinformatör på Attraktiva Oskarshamn AB
GÖR PÅ FRITIDEN: Segling – framför allt som arrangör och domare
SMULTRONSTÄLLE I OSKARSHAMN: Beroende på väder – strandpromenaden i Ernemar eller Kulturhusets museer.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.