Lekande lätt att boka plats

Säkra din plats, swisha hemma och gå förbi kön. Bokningssystemet till simhallen under pandemin har fungerat över all förväntan.
– Därför fortsätter vi även med det framöver, som en service till besökarna. 

Det säger Anton Berntsson, som är verksamhetschef för Arena Oskarshamn Bad & Gym.

– Nu har restriktionerna släppt och att vi har kvar bokningssystemet har inget med Covid-19 att göra. Det handlar helt enkelt om att det fungerat så bra. Det blir ett komplement till drop in, som vi också kommer att erbjuda.

Genom att boka din plats i simhallen via Arena Oskarshamns hemsida, garanteras du en plats. Vissa veckor om året, speciellt då det är lov, råder det högt tryck på just simhallen och det kan med andra ord vara fullt om biljetterna inte bokats.

– För dem som inte vill chansa är det därför bra att boka. Dessutom slipper du stå i kö när du kommer hit. En väldigt bra service, tycker vi, säger Anton Berntsson.

Någon som uppskattat bokningssystemet är tvåbarnsmamman Emilia Vilander-Adolfsson, Oskarshamn. Hon brukar besöka simhallen åtminstone varannan vecka med sina barn Alvin, fem år och Alfons, snart ett år. 

– Perfekt att betala hemma och sen bara visa upp koden för att komma in, säger hon medan Alvin tar sig uppför trappan till den högsta rutschbanan.

– Jag älskar att åka rutschbana, för den går så fort, säger han när han kommit ner igen.

Agneta Nilsson motionssimmar tre gånger i veckan. Tack vare bokningssystemet är banan för motionssimmet numera öppen alla vardagar i veckan.

Anpassat för alla

Även barnen Klara Darberg, sju år och Lilly Darberg, fem år uppskattar att tillbringa tid i äventyrsbadet. Mamma Jessica berättar att de är simhallen minst en gång i månaden, förutom simskolan varje måndag. 

– Vi flyttade till Oskarshamn från Uppsala för ett år sedan och jag tycker att det är bra att äventyrsbadet verkligen är anpassat för barn i alla åldrar. Både Klara och Lilly tycker om att leka i poolen med alla figurer och leksaker, säger hon.

– Bokningssystemet har alltid fungerat väldigt bra. Jättesmidigt att betala med Swish hemma, tillägger hon.

Lilly och Klara Darberg älskar att bada på äventyrsbadet på Arena Oskarshamn. Mamma ­Jessica tycker att bokningssystemet till sim­hallen fungerat bra. ”Jättesmidigt” säger hon.

Utvecklas

Och tanken är att bokningssystemet ska vidareutvecklas. 

– Vi kan öppna upp motionssimmet utanför öppettiderna tack vare detta. Då omfördelas beläggningen och det blir inte lika mycket trängsel i bassängen. Många vill exempelvis simma på morgonen innan jobbet och nu kan vi öppna upp även tisdag och torsdag morgon. En service vi inte har kunnat erbjuda förut men som nu är möjligt tack vare vårt bokningssystem, säger Anton Berntsson.

Tanken är även att det ska gå att köpa årskort via det nya systemet framöver och få kvittot direkt i mejlen. Likaså anmälan till kommunens simskola ska kunna ske digitalt, i stället för att behöva sitta i telefonkö. 

– Det finns många fördelar med en e-tjänst, det gäller bara att se möjligheterna, säger Anton Berntsson.

Text: Kristin Wennerström

Foto: Curt-Robert Lindqvist

 

Fakta

Så bokar du

Sök på Arena Oskarshamn i ditt sökfält i ­telefonen/datorn. Under rubriken ”Boka ditt besök till simhallen” kan du trycka på ”Här kan du boka din entrébiljett”. Här väljer du ­antingen Entrébokning eller Boka din bana. Välj datum och tid samt hur många som ska besöka simhallen. Välj Gå till kassan i din ­varukorg. Där väljer du hur du vill ­betala. ­Biljetten kommer via en QR-kod till din mejl som du sedan visar upp vid grindarna i ­simhallen. Färdigt!