Stjärnduo sätter smakerna

Bröd och bakelser i världsklass. Nu också fräscht frukost- och lunchutbud signerat stjärnkocken Jonas Lagerström. Nilssons Konditori & Bageri i Oskarshamn levererar smak­upplevelser värdigt en storstadsmetropol. 

Först Oskarshamn, sedan Milano. Jonas Lagerström, känd för många genom Kockarnas kamp och Nyhetsmorgon, gjorde i början av sommaren ett stopp hos Nilssons Konditori & Bageri och vännen sedan flera år tillbaka, Anders Oskarsson. 

– Vi lärde känna varandra i kocklandslaget och har haft många bra samarbeten de senaste åren. Jag var till exempel här förra året och hjälpte Anders och Linda med ett lunch-erbjudande som blev väldigt populärt bland oskarshamnarna. Dessutom är Nilssons leverantör av både glass och bröd till café- och restaurangkedjorna som jag driver, berättar Jonas Lagerström. 

Frukost och lunch

I kallskänken på Nilssons har Jonas Lagerström spenderat två dagar med att sätta sin prägel på menyn. Nya matiga sallader, rejäla lunchmackor och frukostpaket har tagits fram av stjärnkocken, som till vardags även driver Michelinkrogen Etoile i Stockholm. 

– Fokus har legat på att ta fram riktigt bra frukost och lunchmat med modern touch och det tycker jag att vi har lyckats med, säger Jonas Lagerström. 

Nya ögon

För konditorn Anders Oskarsson är det välkommet med någon som ser med nya ögon på verksamheten. 

– Annars är det lätt att man kör på i gamla hjulspår. Men med Jonas kan det inte bli annat än succé. Effektivisering och prisvärdhet har också varit en viktig del i detta och vi har nu genomfört en sänkning av våra priser så att alla ska ha råd att äta gott hos oss, framhåller Anders Oskarsson.  

Han tipsar också om att hålla utkik efter fler gästspel framöver. I augusti får Nilssons besök av Johan Sörberg, jurymedlem i Hela Sverige bakar och en av landets mest framstående bagare. 

– Johan ska hjälpa oss med att ta fram nya bröd och bullar. Vi behöver förnya oss hela tiden och den här typen av samarbeten är roliga både för kunderna och medarbetarna. Man kan aldrig bli fullärd i det här yrket, konstaterar Anders Oskarsson. 

Text: Jonas Axelsson

Foto: Curt-Robert Lindqvist