Fynda varje söndag i sommar

En skattjakt – direkt från bagageluckan. I maj startar ICA Maxi Oskarshamns populära bagageloppisar som fortsätter varje söndag hela sommaren. 

Klockan 10–13 närmare bestämt, längst ner på butikens stora parkering.

– Har du grejer där hemma som du inte behöver? Kom och sälj dem på vår bagageloppis, det är helt gratis, tipsar Matilda Åkerberg, kommunikatör på ICA Maxi Oskarshamn.

Allt du behöver göra är att ­anmäla dig i förbutiken. Du får då en parkerings­biljett som du lämnar till­baka när loppisen är slut. 

– Bagageloppisen är en åter­kommande grej och har blivit mitt skötebarn. Förhoppningen är att den ska bli riktigt stor och att det blir fullt på parkeringen, säger Matilda.

Loppis med sticklingar

På ett av tillfällena i sommar, den 11 juni, kommer Oskarshamns trädgårdsförening för att sälja, köpa och byta sticklingar, växter och trädgårdsmaterial. Det blir då en bagageloppis med inriktning trädgård.

– Det är ju alltid jätteroligt att köpa nya sticklingar. Jag har nog lite för många där hemma, säger Matilda och skrattar.

Hon är själv loppistokig och mycket av grejerna där hemma är köpta på loppisar eller second hand. Självklart kollar även hon igenom utbudet av grejer på bagageloppisarna.

– Det är en adrenalinkick att gå på loppis! Man vet aldrig när man hittar ett riktigt fynd. En skattjakt brukar jag säga. Ibland poppar något upp som jag letat efter länge, säger hon.

Text: Kristin Wennerström

Foto: Curt-Robert Lindqvist