Torsdagar i musikens tecken

Blå torsdagar på Sommartorget byter skepnad och även plats. Med premiär den 6 juli är de musikaliska torsdagarna i juli ­numera i Stadsparken.
– I år har vi lyckats boka toppakter av hög kvalitet rakt igenom, säger Morten Okbo och Stina Hagsten på Kulturkontoret.

Totalt handlar det om åtta olika gratisevenemang, två per dag – ett mer inriktat på barn och ett för hela familjen/vuxna. Det blir sång, teater och annan form av under­hållning.

– Vi har en otroligt fin scen i Stadsparken och omgivningen är perfekt för det vi nu kallar Torsdagar i Stads­parken, säger Morten Okbo.

Premiären blir samma dag som ­Oskarshamns stadslopp, som också bytt plats till Stadsparken, och det första evenemanget går under ­namnet Lilla jag och drakarnas drottning. Det är ett nyskapande möte mellan dragshow, barnteater och konsert, som det prisbelönta teatersällskapet Bland drakar och dragqueens står för.

– Deras show har vuxit i popularitet det senaste året. Det är både lekfullt med fartfyllda dansrörelser, ­spännande dramatik och fantasifull kostym, samtidigt som det rymmer ett viktigt budskap att våga vara den man är, säger Morten Okbo.

På kvällen samma dag kommer Marie Bergman, en av Sveriges mest folkkära sångerskor och vinnare av Melodifestivalen tre gånger, och Idol-deltagaren Jens Hult med band. 

– Det blir modern vispop som berör. Tanken är att erbjuda olika genre av musik dessa fyra torsdagar. Det blir även klassisk musik med Camerata Nordica, jazztango med Mattias Ståhl och folkmusik med Sveriges bästa folkdanslag under ledning av Mikael Marin, riksspelman. Den 27 juli har vi också Bolly­woodfest med allt vad det innebär, berättar Stina Hagsten.

Minnesvärda kvällar

Så boka in torsdagarna i juli ­månad – det blir både färgstarka och minnes­värda shower/konserter för alla smaker. 

– Det finns flertalet sittplatser, men ta gärna med picknickkorgen och en filt för att njuta ordentligt av den härliga atmosfären. Vi har tänkt att krydda till upplevelsen med olika saker, så som popcorn till barnen eller något annat roligt, säger Morten Okbo hemlighetsfullt.

Text: Kristin Wennerström

 

 

Programmet för Torsdagar i Stadsparken

6 juli

Kl. 15:00 Lilla jag och drakarnas drottning. Dragshow, barnteater och konsert. 

Kl. 19:30 Marie Bergman och Jens Hult med band. Konsert popmusik/vispop. 

13 juli

Kl. 14:00 Klara färdiga glad. En interaktiv musikföreställning. 

Kl. 19:00 Folkmusik med Mikael Marin. ­Folkdansfest. 

20 juli

Kl. 14:00 Astrid och musiken. Om sången i Astrid Lindgrens liv och sagor. 

Kl. 19:00 Klassisk musik med Camerata Nordica. Konsert med klassiker av Tjajkovskij och Mozart.

27 juli

Kl. 14:00 Bollywoodfest! En sprudlande ­dansföreställning med indiska toner. 

Kl. 19:00 Jazz med Mattias Ståhl. Konsert och tango.  

 

Busiga tisdagar på Sommartorget

11 juli kl. 14-17 Lek & bus

18 juli kl. 14-17 Teater, sång & dans

25 juli kl. 14-17 Street

1 aug kl. 14-17 Spel & Gaming