Storsatsar på ny utrustning och salladsbar

Friskvårdshuset blir inom kort som ett helt nytt gym. I princip all utrustning byts ut till nya, moderna maskiner. Planlösningen ändras och inredningen får ett rejält ansiktslyft.
Dessutom öppnar gymmet en sallads- och smoothierestaurang!

– Satsningen är vår största investering någonsin. Det är vårt sätt att fira tioårsjubileum som Friskvårdshuset på, säger delägaren Emily Rubin och ler.

Den nya entrén byggs ihop med den intilliggande lokalen till höger. Där kommer ”Salads and smoothies” att ligga. Väggen mellan gymmet och restaurangen öppnas upp, men även en egen entré till restaurangen kommer att finnas för dem som inte vill gå in på gymmet.

Gymutrustning utvecklas hela tiden och för att vara konkurrenskraftig gäller det att hänga med i den utvecklingen. De nya maskinerna är mer ergonomiska och lättare att arbeta med/träna i.
– Det kommer bli otroligt bra när vi installerat all ny utrustning. I samma veva fräschar vi upp lokalerna med ny inredning, målar om väggarna i vitt och grått och lägger nytt golv. Dessutom flyttar vi receptionen för att skapa en helt ny lounge-del. Tanken är att allt ska vara färdigt till den första veckan i maj, säger Emily Rubin.
Som om det inte var nog, planerar Friskvårdshuset en ordentlig medlemsförmån. Nämligen tillgång till dagsfärsk sallad och nygjord smoothie.
– Hälsosam bra mat passar väldigt väl med vår verksamhet. Vem vill inte ha en nygjord smoothie direkt efter träningen?
”Salads and smoothies”, som är ett franchisekoncept, kommer även ha öppet för allmänheten. Väggen mellan Friskvårdshuset och den intilliggande lokalen rivs, varav båda ingångarna behålls. Det gör att både medlemmar och icke medlemmar kan köpa en sallad eller smoothie när andan faller på.
– Alla ingredienser byts varje dag, så det hålls fräscht. Vi blir helt ensamma i Kalmar län om att ha Salads and smoothies och dessutom först i landet som gym att satsa på det! Förutom catering och utkörning vid större beställningar, gör vi det möjligt att hinna både att träna och äta på lunchen, säger Leo Zalli, även han delägare till Friskvårdshuset.

Vad tycker du om Friskvårdshusets satsning?

Lars-Erik Svensson och Mona Nordin, 77 och 76 år, pensionärer:
– Det är kul att de satsar. Vi är väldigt nöjda med Friskvårdshuset redan. Har testat alla gymanläggningar i stan och kommit fram till att denna är bäst. Luftigt, mycket plats och väldigt trevlig personal. Att det ska bli ännu bättre här är ju bara roligt!

Josefin Petersson, 33 år, sjukgymnast på Oskarshamns kommun:
– Tycker att det är jättebra. Det är hård konkurrens och då är det bra att höja standarden än mera. Själv har jag varit trogen kund i åtta år. Det känns som hemma på Friskvårdshuset. Perfekt att det ingår en PT-timme i månaden i mitt medlemskap.

Emma Odén, 25 år, jobbar med logistik på Scania:
– Verkligen roligt med satsning! Extra kul är sallads- och smoothiebaren. Älskar smoothies. Det blir hur gott som helst efter ett träningspass. Försöker träna så ofta jag kan, kombinerar fotboll med gymträning nämligen.

Anton Brandstedt, 21 år, automationsingenjör på Elproj Teknik:
– Skitbra! Kul med nya maskiner och sallads- baren. I och med att det blir en hel del träning i veckorna så kommer det att bli smidigt att ta någon sallad eller smoothie ibland.

Text: Kristin Ekstrand
Foto: Mikaela Lindholm

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.