Actic firar med öppet hus

Ett år har gått sedan Actic Oskarshamn storsatsade och fördubblade gymmets yta. Det ska förstås firas! Den 16-24 mars bjuds allmänheten in för att träna kostnadsfritt samt att vara med på event och tävlingar.

– Då är det såklart fri entré till gymmet. Det kommer även finnas möjlighet att testa den nybyggda solstranden inne i simhallen, tipsar platschefen och den personliga tränaren Charlotte Svensson.
Det var på Actic i mars förra året som tillbyggnationen och renoveringen blev klar. Med 450 kvadratmeter stor träningsyta, ny utrustning, fria vikter och runt 40 pass i veckan, är Actic ett gym för alla åldersgrupper. Den nybyggda egna ingången har dessutom möjliggjort utökade öppettider från tidig morgon till sen kväll.

Personalstyrkan på Actic hälsar välkommen till deras öppet hus-vecka den 16-24 mars. Från vänster: Emma Blom, Eric Hagelin, Hanna Ahl, Johan Aldebert, Andreas Uhre, Charlotte Svensson, Sanna Tolkki, Susanne Tvingsjö, Jenny Svendsby.

– Vi har verkligen fått ett uppsving efter renoveringen. Många uppskattar att det blivit så rymligt, öppet och ljust. Medlemsantalet ökar från månad till månad, det är högt tryck på passen och en väldigt positiv ”vibe” inne på gymmet.
Förutom ett bra läge nära stan och till­ gång till fri parkering, finns det andra fördelar med att träna på Actic. Genom Arena­kortet kan du inte bara träna – du kan även bada, basta och bubbla i simhallen samt sola på den behagliga solstranden.
– Vi har allt. Perfekt för hela familjen! Dessutom ingår två timmar med en instruktör för alla nya medlemmar. En väldigt bra inkörsport för kunden till gymmet och all vår utrustning, säger Charlotte Svensson.
Det breda utbudet av pass, alltifrån aqua tabata till yoga, lockar många. Ett pass som blivit särskilt populärt är ATC, Actic Training Circuit. Hög­intensiv cirkelträning i intervaller med flera funktionella rörelser.
– Passet är fulltecknat varje dag, jättekul! Till våren lanserar vi ett annat pass som jag tror kommer bli en hit: bootywork. 30 minuters träning med fokus på rumpa och ben. När vädret till­låter börjar vi också med våra populära uteklasser ”outdoor boot camp”, som är cirkelträning ute med olika redskap, säger Charlotte Svensson.

Text: Kristin Wennerström
Foto: Curt-Robert Lindqvist