Renodlat utbud i bilhallen

En nykomling och en trotjänare.
Smålands Motor renodlar sortimentet och satsar fullt ut på de nya och innovativa modellerna från KIA och Opel.

För säljarna Jonas Blent och Filiph Jonsson är det en fröjd att välkomna kunderna till Smålands Motors nybilshall. Här samsas en mängd spännande nyheter från KIA och Opel med varandra.
– Det är två märken som ger väldigt mycket bil för pengarna. De har både ett brett utbud av modeller och som även kompletterar varandra. Tillsammans hjälper vi våra kunder att hitta den bil som passar dem bäst, förklarar de.
KIA firade ett år hos Smålands Motor tidigare i höst och Jonas Blent, som är ansvarig säljare för KIA, konstaterar nöjt att bilmärket har blivit mycket väl mottaget av oskarshamnarna med modeller för alla önskemål och behov.
– KIA har dessutom mycket fokus på miljö och ligger långt framme med tekniken. Plug-in hybriden KIA Niro är testvinnare och en av de mest sålda hybridmodellerna. Folk har insett att de fungerar som vilken bil som helst. De är bara tystare, billigare i drift och miljövänligare, framhåller han.
Som ansvarig säljare för Opel har Filiph Jonsson ett anrikt arv att förvalta. Bilmärket har funnits hos Smålands Motor sedan företaget etablerade sig i Oskarshamn.
– Även om Opel har funnits länge är dagens bilar helt nya från grunden. Opel har satsat på ett nytt designspråk som tilltalar en annan målgrupp än tidigare. De som är vana vid äldre Opelmodeller får en riktig aha-upplevelse, säger Filiph och tar nya Insignia som exempel.
– Den kan mäta sig med vilket premiummärke som helst. Men har en helt annan prissättning.
För att verkligen se och känna allt som de nya modellerna från KIA och Opel har att erbjuda föreslår Jonas och Filiph att intresserade ska göra ett besök i Smålands Motors bilhall.
– Vi vill att våra kunder ska känna sig som hemma hos oss, ta en kopp kaffe och se sig omkring. Vi finns alltid till hands om man har frågor och funderingar.

Text: Mikael Bergkvist
Foto: Curt-Robert Lindqvist

SMÅLANDS MOTOR
– KIA har 11 olika modeller i sitt program.
– Opel har nio personbilar och tre transportbilar.
– KIAs storsäljare är Niro.
– Opels storsäljare är Corsa och Astra.
– Till Opels största modellnyheter hör bland annat Crossland X, Grandland X och Insignia i olika versioner.
– De största modellnyheterna hos KIA är bland Niro, Stonic, Rio och Picanto (flera av modellerna finns även som plug-in hybrider)

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.