Servar nyväckt båtintresse

Båtakuten står redo att hjälpa såväl gamla som nya ­båtägare med service och tillbehör.
– Det är kul att det återigen är full fart i skärgården, ­säger ägaren Ronnie Skoglund.

Sedan drygt ett år tillbaka huserar Båtakuten i nya och ändamålsenliga lokaler på Norra Strandgatan. För Ronnie Skoglund, som även driver Bilakuten och är ansvarig för gästhamnen vid Brädholmen med tillhörande husbilsplatser, kom flytten väldigt lägligt med tanke på det stadigt ökande båtintresset.

– Vi har massor av nya båtägare som behöver hjälp med både tillbehör och service för att komma tillrätta med sitt nya intresse. Här har vi möjlighet att vara behjälpliga med allt som efterfrågas av både våra båt- och husbilskunder, säger han.

 

Båtakuten utför alla typer av service och reparationer – även plastarbeten och försäkringsskador – på båtar samt inom- och utombordsmotorer. I butiken finns ett omfattande utbud av båttillbehör och reservdelar

– I vår verkstad – som täcker både Båtakutens och Bilakutens verk-samhet – jobbar totalt fyra erfarna mekaniker, varav en och en halv tjänst är speciellt inriktad på reparationer av just båtar och husbilar, framhåller Ronnie Skoglund.

I de nya lokalerna på Norra Strandgatan finns
det gott om plats för reparation och service.

Att vara lokaliserad vid norra kajen underlättar också arbetet med gästhamnen och uppställningsplatserna för husbilar på Brädholmen.

– På grund av att vi tappade de utländska båtturisterna förra sommaren var beläggningen i gästhamnen ganska låg. Till denna säsong hoppas vi på mer besök. En nyhet för i år är även speciella båtplatser för dagsgäster vid bron till Badholmen.

 

Ronnie Skoglund betonar att flytten till de nya, rymliga och tillgängliga lokalerna har varit ett rejält lyft för hela verksamheten. Såväl Båtakuten som Bilakuten och gästhamnsverksamheten. Något som också gynnar kunderna.

– Här finns en stor framtida utvecklingspotential. Det råder en positiv känsla i hela området längs norra kajen med mycket liv och rörelse, konstaterar han.

Text: Mikael Bergkvist

Foto: Curt-Robert Lindqvist

 

Båtakuten

• Försäljning av båt- och husbilstillbehör

• Service och reparationer på båt och husbil. Egen servicebil

• Montering av tillbehör

• Stor kunskap om alla typer av motorer

• Försäkringsskador

• Reservdelar till samtliga märken