Personliga möten ger trygghet

Satsningen på det personliga mötet är en riktig vinstlott för ­Häradssparbanken. Såväl affärsvolymen som personalstyrkan har ökat rejält under de senaste åren.
– Vi växer med duktig ­personal som möter våra kunder, ­framhåller vd Christel Ödell.

Trots kärvare tider och prognoser om en kommande lågkonjunktur ser både hon och kollegan Johan Forneheim, ställföreträdande vd samt ekonomi- och kreditchef, framtiden an med tämligen stor tillförsikt.

– Det väntar stora utmaningar. Samtidigt har vi styrkan att finnas där och vara tillgängliga för våra kunder med det personliga mötet och med råd och stöttning, betonar de.

Lyckodrag

Att gå mot strömmen, med ekonomisk livskvalitet som ledord, genom att erbjuda generösa öppettider och välkomna kunderna har visat sig vara ett riktigt lyckokast. Under de senaste tre åren har Häradssparbanken haft en årlig tillväxt i affärsvolym på över en miljard kronor. Likaså har personalstyrkan ökat från 25 till drygt 30 anställda.

– Ytterligare bidragande orsaker till våra framgångar är att vi som fristående bank med lokalt beslutsfattande och kompetenta medarbetare, själva kan påverka och utveckla vår verksamhet i stor utsträckning, konstaterar Christel Ödell och Johan Forneheim.

Bra arbetsmiljö

De båda poängterar att arbetsmiljön på Häradssparbanken har varit en bra grogrund och plantskola där medarbetarna har kunnat utvecklas och växa i takt med bankens visioner. Ett tydligt exempel på detta är Sandra Palmqvist som tillträder som privatmarknadschef efter nyår. Hon började på banken inom kundtjänst för sju år sedan.

– Det är en fantastisk miljö med alla möjligheter att växa i som medarbetare, säger hon.

För att Häradssparbanken ska kunna fortsätta på inslagen väg med positiv utveckling i nära relation med kunderna krävs ytterligare personalrekrytering.

– Vi har lyckats bra med rekrytering av personal tack vare vårt goda rykte. Genom medarbetarnas delaktighet har vi skapat en både harmonisk och rolig arbetsmiljö. Samtidigt är kompetensförsörjning en utmaning för alla företag i den här delen av landet, säger Christel Ödell som trots detta har stora förhoppningar om att kunna rekrytera ytterligare kompetenta medarbetare som kompletterar gänget på Häradssparbanken.

 

Efter nyår väntar en spännande utmaning för Sandra Palmqvist som tillträder som privatmarknadschef på Häradssparbanken. Hon har tidigare arbetat som teamledare för kassa- och kundtjänst.

Givande resa för blivande chef

Hennes karriär har gått hand i hand med Häradssparbankens utveckling kring ekonomisk livskvalitet.
– Jag har formats av visionen om det personliga mötet, konstaterar Sandra Palmqvist.

Den 1 januari tillträder hon som privat­marknadschef på Häradssparbanken. Sedan Sandra Palmqvists första kontakt med banken som ekonomistudent på Linné­universitet 2015 har mycket hänt. Hennes C-uppsats handlade bland annat om det fysiska mötet och vad bankens kunder vill ha.

– Det låg precis i tid med Häradssparbankens utveckling kring ekonomisk livskvalitet och satsning på det personliga mötet. Det känns väldigt kul att ha varit med på den resan eftersom det ligger mig varmt om hjärtat, säger den forna gotlänningen som inledde sin bankkarriär med deltidsarbete inom kundtjänst samtidigt som hon slutförde sin examen.

Utvecklande

De senaste fem åren har Sandra Palmqvist varit teamledare för kassa- och kundtjänstpersonalen. En uppgift som både har fått henne att växa i sin yrkesroll och som bidragit till att ­organisationen har utvecklats.

– Det är en fantastisk arbets­miljö som verkligen ger medarbetarna ­möjlighet att växa.

Att nu ta steget till privat­marknads­chef ser Sandra Palmqvist som en otroligt spännande utmaning.

– Vi går en föränderlig tid till mötes och det ska bli väldigt kul att få vara med och utveckla både ­Häradssparbanken och medarbetarna ytterligare. Inte minst när det gäller det personliga mötet med våra ­kunder, konstaterar hon.

Text: Mikael Bergkvist

Foto: Curt-Robert Lindqvist

 

Sandra Palmqvist

Ålder: 33 år

Bor: Radhus i Ljungnäs, Mönsterås

Familj: Sambo Alexander Fahlström, bonus­barnen Sixten, 7, och Signe, 10 år, samt hästen Venice

Gör: Tillträder som privatmarknadschef på Häradssparbanken den 1 januari

Intressen: Hästar i allmänhet och den egna hästen Venice i synnerhet. Är engagerad i Grönskogs Sportryttarklubb