Julaktiviteter på Coop Flanaden

Hjälp i julstöket från högsta ort! Jultomten har varit på Coop Flanaden och laddat butiken med pynt, mat, klappar och aktiviteter. Den 2 december kommer han tillbaka för att ta emot barnens önskelistor. 

Julstämningen har infunnit sig på allvar i butiken och Coop Flanaden fortsätter att skänka glädje till kunderna genom att satsa på bästa pris för medlemmar och presentera mängder av bra erbjudanden under hela december. Därtill har tomten med hjälp av flitiga Coop-nissar förberett roliga aktiviteter för både stora och små.

Från den 1 december pågår en spännande tomtejakt i butiken där den som lyckas hitta alla fem Coop-tomtar har chansen att vinna en stor julkorg full med godis. 1 december markerar också starten på Coop Flanadens stora kvittotävling. En lycklig vinnare får hela beloppet på sitt kvitto till godo i form av ett presentkort. Lämna bara in kvittot med namn och telefonnummer i paketet vid kassorna så är du med i dragningen som sker den 27 december.

– Tänk att få hela nyårshandlingen betald och klar. Bättre start på det nya året kan man ju inte få, konstaterar kassörskan Jenny Gunnarsson glatt.

Måla på fönstret

Under lördagen den 2 december är det full uppladdning inför första advent och julskyltningen i centrum. Då ska det stora skyltfönstret som vetter ut mot parkeringen pyntas till tusen.

– Därför bjuder vi in alla barn till att måla fullt med tomtar, stjärnor, granar och annat som hör julen till. Ta gärna med din finaste julteckning så hänger vi upp den tillsammans med fönstermålningarna, uppmanar Asmina Colic och Josefin Lantz.

Samma dag kommer självaste jultomten till Coop Flanaden för att emot barnens önskelistor. Och alla föräldrar får chansen att ta en bild på sina små i tomtens knä. När tomten var på plats för att förbereda inför julen passade sjuåriga Lily Nilsson på att lämna en teckning och framföra sina önskningar.

Sjuåriga Lily Nilsson passade på att lämna både teckning och önskelista när jultomten var på plats för att förbereda julen på Coop Flanaden. Den 2 december kommer tomten tillbaka för att ta emot fler önskelistor och ta bild med alla barn som vill.

– Jag önskar mig ett piano så att jag kan lära mig att spela. Jag har börjat spara lite själv men vill helst få det i julklapp av tomten, säger hon leende.

Småländsk mat

Precis som tidigare år gör Coop Flanaden det extra lätt för kunderna att fira en redig småländsk jul med lokala delikatesser på julbordet. I butiken frontas det med närproducerad julmust, glögg, prinskorv, köttbullar och mycket annat.

– Vi lyfter gärna fram alla duktiga producenter som finns i trakten. Och visst blir det godare när man vet att maten är från Småland. Dessutom ger vi fem procent rabatt till alla medlemmar på tisdagar – vid köp av varor för minst 300 kronor – och tisdagen den 19 december slår vi på stort och ger alla medlemmar tio procent rabatt, framhåller butikschef Kalle Josefsson och passar på att hälsa alla välkomna till Vintertorget på Lilla torget där Coop Flanaden i egenskap av centrumpartner bjuder på glögg och pepparkakor på första, andra och tredje advent.

Text: Jonas Axelsson
Foto: Curt-Robert Lindqvist

Coop Flanadens julaktiviteter

Tomtejakt! 1/12–20/12 Vid fem erbjudanden i butiken gömmer sig en liten Coop-tomte. Använd formuläret som finns i butiken och skriv ner var du hittade tomtarna tillsammans med ditt namn och telefonnummer. Vinnaren kontaktas 20 december och får ta hem en stor julkorg full med godis.

Måla skyltfönstret! 2/12 kl 11–15 Alla barn är välkomna att hjälpa till att måla och pynta det stora skyltfönstret som vetter ut mot parkeringen.

Tomten på besök! 2/12 kl 13–15 Självaste jultomten kommer på besök och tar emot barnens önskelistor. Passa på att ta en bild tillsammans.

Glögg- och pepparkaksbjudning! 3/12, 10/12 & 17/12 kl 11–15 Coop Flanaden bjuder på glögg och pepparkakor på Lilla torget.

Tävlingar på sociala medier! Under hela december arrangeras tävlingar och andra skojiga upptåg på Coop Flanadens Facebook och Instagram.