Ser småstadens möjligheter

Under sina närmare 35 år inom Swedbank har han varit med om en omvälvande resa. Sedan årsskiftet är Ulf Månsson kontorschef i Oskarshamn och Hultsfred.

Det har hänt väldigt mycket inom bankvärlden under årens lopp. Samtidigt har Swedbank hela tiden stärkt sitt samhällsengagemang och det tänker jag fortsätta att jobba vidare med här i Oskarshamn, framhåller han. Ulf Månsson kommer senast från Swedbank i Nässjö där han hade en liknande tjänst som kontorschef. Dessförinnan har han jobbat i bland annat Jönköping, Huskvarna och Värnamo.
– När jag fick den här chansen såg jag det som en möjlighet att pröva något nytt. Att träffa nya kunder, företag och medarbetare ger energi i arbetslivet, säger han.

En annan bidragande orsak var närheten till sommarhuset i skärgården mellan Oskarshamn och Västervik där han hoppas kunna tillbringa ännu mera tid tillsammans med familjen.
– Jag bor i stugan i veckorna och helgpendlar till Jönköping där jag och min fru har en lägenhet. Så småningom ska jag även skaffa lägenhet i Oskarshamn, berättar han. Just skärgården och småstadens alla möjligheter är något som Ulf Månsson gärna framhåller som de stora fördelarna med Oskarshamn.
– Under de få månader jag har varit i Oskarshamn har jag fått en jättefin bild av staden. Att framhålla detta är en viktig del i Swedbanks arbete.
Genom vårt engagemang inom sociala frågor och entreprenörskap vill vi få invånarna att känna stolthet. Han nämner bland annat Swedbanks arbete mot högstadie- och gymnasieungdomar, Ung Ekonomi, som ska ge den yngre generationen mer förståelse för pengars värde samt information till både nyanlända och äldre kring digital ekonomi såväl generellt som kring bankens egna produkter.
– Ung Företagsamhet, UF, är ett annat område där vi engagerar oss. Vi delar bland annat ut Årets UF-pris under Oskarsgalan i april, säger han.

För egen del ser Ulf Månsson ett stort värde i att delta i olika arrangemang för att knyta nya kontakter med människor och näringsliv som på olika sätt verkar i regionen. Han har också ett stort idrottsintresse och har bland annat följt IK Oskarshamns framgångar på plats under säsongen.
– Att vara ute hos företag, bland människor och på olika aktiviteter ligger helt i linje med vår målsättning att vara en bank för alla, konstaterar han.

 

Text & Foto Mikael Bergkvist