Öppnar möjligheter med smart koncept

Attraktivt läge och brett användningsområde. Konceptet Smart Yta lever upp till sitt namn med 28 inflyttningsklara industri­fastigheter i Oskarshamn. Försäljningen sköts av Svensk Fastighetsförmedling och det stora intresset gör att fler fastigheter snart kan vara på gång. 

Ett stenkast från E22, strax väster om södra infarten till Oskarshamn, ligger den nybyggda längan med industriradhus som går under namnet Smart Yta. Konceptet finns på tio orter i sydöstra Sverige och bygger på att var och en av modulerna är egna friköpta fastigheter. Därmed står det varje ägare fritt att sätta sin prägel på respektive del. 

– Det är nästan bara fantasin som sätter gränserna för vad man kan använda de här fastigheterna till. Exempelvis går det att köpa två intilliggande moduler och montera en dörr emellan för att skapa ännu fler möjligheter. Konceptet har blivit en succé eftersom det erbjuder något helt nytt, säger Mats Arnesson, fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling och ansvarig för försäljningen av fastigheterna.

Vatten och avlopp

Samtliga fastigheter är förberedda med vatten och avlopp för installation av toalett och ett mindre kök. Dessutom finns möjlighet att uppföra ett andra våningsplan, ett så kallat entresolplan, för att bättre kunna utnyttja ytan och den generösa takhöjden. 

– Perfekt för mindre företag inom exempelvis el, bygg eller VVS som behöver en praktisk och flexibel lokal. Och för privatpersoner som är i behov av extra utrymme är Smart Yta ett kostnadseffektivt val jämfört med att hyra förråd, konstaterar Mats Arnesson.

De höga modulerna har upp till åtta meters takhöjd samt extra ljusinsläpp tack vare ett fönsterparti ovanför porten.

70 kvadratmeter

Modulerna är sex meter på bredden och tolv meter på längden, vilket ger en golvyta på drygt 70 kvadratmeter. Åtta av fastigheterna har en utökad takhöjd på sex meter vid porten och åtta meter längst in i lokalen, jämfört med resterande 20 som har fyra meter vid porten och sex meter längst in. 

Såväl väggar som tak är isolerade och brandklassade. Den som vill ha utrymmet uppvärmt kan med fördel installera en luftvärmepump. Kostnader för vatten och avlopp, utebelysning och snöröjning finansieras gemensamt genom en förening till vilken fastighetsägarna betalar en månadsavgift på cirka 500 kronor. 

Nästan slutsålt

I skrivande stund finns endast två moduler kvar till försäljning och mäklaren Mats Arnesson har goda förhoppningar om att de sista kommer att bokas före inflyttningen i slutet av september. 

– Det är många i Oskarshamn som har insett vilka möjligheter som finns med den här typen av lokaler och intresset har varit stort från både företag och privatpersoner, säger han. 

Företaget Smart Yta äger även den intilliggande tomten och har som mål att bebygga den med ytterligare 28 enheter inom en snar framtid. 

– Ju fler som visar intresse desto tidigare kan bygget komma i gång. Därför är det bäst att skriva upp sig på vår intresselista genom att kontakta mig direkt. Då får man också de senaste uppdateringarna kring kommande projekt, tipsar Mats Arnesson. 

Text: Jonas Axelsson

Foto: Curt-Robert Lindqvist

 

Fördelar med Smart Yta

• Full frihet att inreda efter eget tycke

• Förberett med vatten, avlopp
   (med oljeavskiljare) och el 

• Isolerade väggar och tak

• Vikport på 4×3,6 meter i lågdelarna och       
  4×4,5 meter i högdelarna

• Möjlighet till entresolplan

• Varje lokal är en egen brandcell

• Kostnadseffektivt jämfört med hyresförråd